IFED, JIPLI, DILE, JILLE… un mismo contenido.

El cuarto Día Internacional de la Libertad de Educación (IFED) tendrá lugar en Europa el 15 de septiembre de 2010. Las actividades se centrarán en torno a esa fecha, aunque a nivel internacional, se están produciendo distintas actividades a lo largo de este mes de septiembre.
La finalidad del IFED es promover la importancia de la libertad de elección en lo que se refiere al tipo de educación que la familia elija y es así mismo una oportunidad para dar a conocer modelos  educativos alternativos que existen en distintos países o que se pretende implementar en distintos lugares del mundo.

Como todos los años se acerca el día de la reivindicación de la libertad en la educación. Como todos los años este blog se hace eco de los manifiestos que acompañan a las convocatorias del IFED,  JIPLI,  JILLE en Catalunya y DILE a nivel del Estado Español. Que sea un día de reivindicación, encuentro y alegría para quienes puedan participar en las diferentes convocatorias.

La Coordinadora Catalana (EenF) publica este año un nuevo manifiesto que acompaña a la convocatoria del 18 de este mes.
La convocatoria a nivel internacional es para el día 15 de este mes.

(El cartel es una adaptación del original del IFED, con la leyenda en euskara cortesía de Carmen Ibarlucea).

Manifest JILLE 2010

Un any més per aquestes dates, la tornada de centenars de milers de joves i infants als centres escolars esdevindrà tema de conversa general i omplirà portades en els mitjans informatius. Per cinquè any consecutiu, les famílies que hem escollit l’opció d’educar els nostres fills i filles fora del marc escolar, ens trobem per fer sentir la nostra veu en el marc de la Jornada Internacional per la Llibertat d’Educació que se celebra en diversos indrets arreu del món, i per fer saber que un nombre creixent d’estudiants catalans no torna aquest setembre a l’escola.

Per què aquesta JILLE a Catalunya?

En primer lloc, per a donar a conèixer a tota la nostra societat que els pares i mares tenim la possibilitat d’educar nosaltres mateixos els nostres infants i adolescents, i fer-ho de la manera que ens sembli més convenient. En una conversa amb amics i coneguts que tinguin fills al seu càrrec, la gran majoria us dirà que l’escola és obligatòria (alguns creuen que ho és als 3 anys, fins i tot per alguns ho és l’escola bressol). Tant la Constitució Espanyola (Art. 27-3) com la Declaració Universal dels Drets Humans (Art. 26-3), però, prioritzen de forma inequívoca el dret dels pares a escollir l’educació dels seus fills.

A Catalunya, la nova Llei d’Educació de Catalunya ha recollit la nostra opció educativa en l’article 55. La LEC ens ofereix una oportunitat històrica per acabar amb els greuges que fins ara suportàvem les famílies que eduquem en família, ja que la nostra opció queda recollida en el marc de l’educació obligatòria no presencial.

Ara és el moment de desenvolupar una reglamentació que permeti a les famílies que eduquem a casa poder fer-ho amb plena normalitat. Agraïm als nostres legisladors i legisladores haver fet un pas endavant i apropar Catalunya a la llibertat d’educació que respira Europa. Ara, esperem que el Departament d’Educació desenvolupi, amb el suport de les famílies que eduquen a casa, la regulació d’aquesta modalitat educativa el més aviat possible. D’aquesta manera els nostres fills i filles estaran en igualtat de condicions a la resta d’estudiants.

Països que sovint són posats com a exemple en l’àmbit educatiu, com ara Finlàndia o el Canadà, han trobat fórmules per a regular alternatives a l’escola i tenen percentatges elevats de famílies que exerceixen aquest dret, sense que això suposi cap mena de >conflicte social. A la resta d’Espanya, la legislació no contempla encara la possibilitat de l’Educació en Família.

I és per això que ens felicitem, perquè Catalunya ha obert el camí pel reconeixement i la regulació de l’educació en família a l’Estat Espanyol, mostrant així de forma inequívoca la seva voluntat de donar suport a totes aquelles persones que s’impliquen en els processos educatius i incorporant-se plenament, de pas, a la normalitat europea en matèria de legislacions educatives.

Més informació de la resta d’activitats internacionals a http://jipli.free.fr/

El blog de Clonlara se hace eco de la convocatoria.

El blog está abierto para recibir y publicar cualquier tipo de convocatorias que se realicen para dotar a este día de su contenido reivindicatorio a la vez que celebratorio.

Edito para añadir que hoy mismo el blog de ALE, Aleenred publica esta convocatoria del DILE en Galicia:

El Día Internacional de la Libre Educación se celebrará en Galicia, el sábado 18 de Septiembre, a partir de las 17.00 horas, en la Granxa do Xesto, en el parque del Pedroso, Santiago de Compostela.
Quizá este año, la celebración cobra un matiz más importante debido a que el anteproyecto de ley de la familia que está a punto de entrar en el Parlamento Gallego, ha exigido que nos presentemos a la Administración y que le digamos claramente que somos familias de aquí, y que no nos queremos marchar.
Toda familia y persona interesada será muy bienvenida.

Anuncios

3 pensamientos en “IFED, JIPLI, DILE, JILLE… un mismo contenido.

Deja un comentario aquí

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s